Alimentatia bolnavilor de diabet, D.D. Chiriac , National - UJ

National | 9789736591360 | RLC99688

original

13.000+ Produse cu stoc

secure

Plati securizate

return

Retur Gratuit in 10 zile

truck

Livrare cu Tracking in 24h

-20 %

în stoc

9789736591360

(-20%)

Vezi Cos

Elimina din favorite Adaugă la favorite
Descriere

Desi boala veche, diabetul a revenit si in modernitate cu cifre alarmante. Ca dovada, in Romania anului 2023 se estimeaza ca numarul celor nediagnosticati depaseste un milion. In mod paradoxal, dezvoltarea civilizatiei nu a redus, ci a multiplicat cauzele care duc la aparitia acestei boli. Alimentatia defectuoasa, stresul, starile depresive, alcoolul, tabagismul, noxele din mediul inconjurator, precum si poluarea de orice tip sunt, in ziua de azi, cauze predispozante pentru aparitia bolii. Ele constituie, fiecare in parte, un subiect amplu dezbatut in tratatele specialistilor in domeniu. Un rol important il are, de asemenea, si ereditatea, asa cum se releva in multe studii actuale. Daca oamenii de stiinta au pareri convergente in legatura cu tratamentul diabetului, este de spus ca in privinta alimentatiei corecte opiniile sunt diverse si, uneori, chiar contradictorii. Practic, nu exista o lucrare care sa stabileasca transant modul de alimentatie al oamenilor care sufera de acest tip de afectiune. Tocmai aceasta carenta este corectata prin lucrarea Alimentatia bolnavilor de diabet, o sinteza a celor mai bune metode de stopare a intoxicarii organismului cu substante chimice, un indreptar exceptional pentru dieta, menit sa echilibreze organismul si chiar sa stopeze boala. Fara a avea pretentia de a fi atotcuprinzatoare, cartea de fata are in vedere dezbaterea pe intelesul tuturor a celor mai importante aspecte ce trebuie precizate in cazul alimentatiei bolnavilor de diabet. Ea pune la dispozitia cititorilor o prezentare generala a tuturor produselor alimentare care influenteaza in mod pozitiv sau negativ boala diabetica, precum si rețete și meniuri zilnice, ceaiuri si suplimente nutritive dispuse la intervale orare clar precizate si obtinute prin tehnologii de preparare analizate si argumentate detaliat. Pe de alta parte, sunt explicate principiile care au stat la baza intocmirii meniurilor propuse bolnavilor de diabet, astfel incat acestea sa aiba un rol pozitiv in ameliorarea starii de sanatate. Aceasta lucrare se adreseaza unui public foarte larg, cointeresand largi categorii de oameni. Autorii lucrarii recomanda si oamenilor sanatosi insusirea acestor principii de alimentatie corecta, astfel incat sa se poata debarasa de preparatele moderne de tip industrial, care dauneaza grav sanatatii. Numai asa incidenta diabetului va scadea drastic.

General
Editor

National