Alimentatia Dupa Grupa Sangvina, Karen Vago, Lucy Degremont, Niculescu, Karen Vago, Lucy Degremont

Niculescu | 9789737481993 | 21880

original

13.000+ Produse cu stoc

secure

Plati securizate

return

Retur Gratuit in 10 zile

truck

Livrare cu Tracking in 24h

-10 %

nu este în stoc

9789737481993

Vezi Cos

Elimina din favorite Adaugă la favorite
Descriere

Stim cu totii cat de importanta este grupa sangvina atunci cand se pune problema unei transfuzii. Dar, daca grupa sangvina isi pune amprenta asupra sistemului imunitar, de ce nu ar avea ea atunci o influenta si asupra nevoilor alimentare ale organismului? Dar tocmai aceasta este ideea, popularizata in urma observatiilor clinice ale medicilor americani Peter J. DAdamo si Ralph Golan si dezvoltata in cartea lor de cele doua autoare Karen Vago, nutritionista, pentru care proteinele, acizii grasi si antioxidantii nu mai au de mult vreun secret si care recomanda cu strictete celor tratati o alimentatie conforma grupei lor sangvine, si Lucy Degrmont, o demna purtatoare a bonetei de maestru bucatar, un adevarat as culinar creativ, care nu pierde niciodata ocazia de a-si pune cunostintele nutritioniste in slujba alimentatiei in functie de grupa sangvina , o carte ce ne propune un nou fel (nu va grabiti, nu de mancare) de a ne hrani, un principiu simplu, conform caruia anumite alimente convin in mod deosebit anumitor grupe sangvine, in vreme ce, in cazul altor grupe de sange, ele ar trebui de-a dreptul evitate. Iar teza nutritionista sustine ca binefacerile acestei diete se reflecta, printre altele, asupra sistemului digestiv, a capacitatii de aparare a organismului impotriva imbolnavirilor, a starii de oboseala sau a neplacutei zestre de colesterol. Ceea ce, pe scurt, ar vrea sa impuna legatura imperativ nuantata dintre alimentatie si starea generala a organismului!Debutand cu un capitol sintetic, asupra originii grupelor sangvine si a modului in care acestea influenteaza sanatatea individului si interactioneaza cu alimentele consumate, dublate de recomandari nutritionale, precum si de liste de alimente cu indicatii suplimentare referitor la ceea ce i se potriveste fiecarei grupe sangvine, cartea se constituie mai apoi intr-un ghid practic, de 120 de meniuri si retete comentate, bogate in elemente nutritive esentiale (extrase din alimente proaspete, netratate) pentru o stare excelenta a organismului, si intr-un program alimentar simplu, in urma caruia sa se poata atinge din plin starea de sanatate generala.CUPRINS:Grupele sangvine pe scurt Listele alimentelor Ciorbele si supele Salatele Legumele Branza de capra Melcii Pestele Carnea rosie, carnea de pasare si vanatul Tofu si tempeh Sosurile Deserturile Bauturile Torturile Retete de Craciun Retete de baza Meniuri pentru cele patru grupe sangvine Lista retetelor Bibliografie Index.

General
Autor

Karen Vago

Lucy Degremont

Editor

Niculescu