Dieta fara Gluten, William Davis, Adevar Divin, William Davis, Adevar Divin

Adevar Divin | 9786068420066 | 66256

original

13.000+ Produse cu stoc

secure

Plati securizate

return

Retur Gratuit in 10 zile

truck

Livrare cu Tracking in 24h

nu este în stoc

9786068420066

Vezi Cos

Elimina din favorite Adaugă la favorite
Descriere

DIETA FARA GLUTEN DIETA FARA GLUTEN face o acuzație grava la adresa cerealelor preferate. Dr. William Davis susține în mod explicit că apetitul nostru pentru grâu a contribuit la numeroase crize de sănătate contemporane. Elimina graul din dieta ta, insista Davis, si te vei bucura de pierderea in greutate permanenta, pielea mai clara, reducerea inflamatiei, digestia imbunatatita, ameliorarea bolilor cronice si o mai buna sanatate cardiovasculara. DIETA FARA GLUTEN spune ca grâul modern contribuie la mai mult decât un abdomen proeminent. Eu o numesc burta de grâu, deși nu există organ neafectat de grâu. Davis acuză grâul de starea de sănătate precara a societetii, de la diabet la boli autoimune, de la acnee la osteoporoză, pana la disfuncție neurologică. La un moment dat, pe parcursul practicii sale de cardiologie, doctorului Davis i-a atras atentia un studiu care demonstrează că o porție de pâine integrală de grâu (cu un indice glicemic de 72) sporește zahărul din sânge mai mult decât zahărul de masă. Acest detaliu l-a inspirat să propuna o dietă fără grâu propriilor bolnavi de diabet, supraponderali, timp de trei luni, apoi să le testeze markerii de sănătate. Dupa aceste radicale extirpari din meniu, valorile de zahar din sange ale celor mai multi participanti au scazut si multi au pierdut, de asemenea, foarte mult in greutate. Davis a observant că aceste rezultate, apar insotite de alte beneficii neasteptate pentru paciențil săi: erupțiile cutanate au dispărut, durerea artritei reumatoide a fost eliminată, simptomele astmatice îmbunătățite, sindromul intestinului iritabil și refluxul acid au dispărut, iar performanța atletică a crescut. Ce este atât de rău în ceea ce privește grâul? Acesta conține 75% amilopectină A, o unitate de glucoză care ridică mai mult zahăr din sânge decât orice alt carbohidrat complex. Davis susține că conținutul de amilopectină A determină organismul să proceseze grâu întreg sănătos, similar cu făina de patiserie nesănătoasă. Când nivelurile de zahăr din sânge ale organismului sunt în mod repetat crescute, grăsimile sunt stocate - în special grăsimea abdominală. Cu cât o burtă de grâu este mai mare pentru o persoană, cu atât este mai scăzută răspunsul la insulină și cu atât este mai mare riscul de apariție a diabetului zaharat. Grasimile viscerale sporesc, de asemenea, raspunsul inflamator sistemic, crescand astfel riscul de cancer si boli de inima. Nivelurile crescute ale insulinei declanșează, de asemenea, un proces metabolic numit de novo lipogeneză (conversia hepatică a zaharurilor în trigliceride, care sunt apoi grupate în lipoproteine cu densitate foarte scăzută - factor cheie de risc pentru bolile cardiace). Grasimea viscerală agravează problemele deoarece se comportă ca o depozitare a trigliceridelor și facilitează un flux de trigliceride în și din celulele grase. Glutenul de grâu poate contribui la encefalopatia glutenului și alte simptome neurologice la populația generală și la populațiile mai vulnerabile. Este legată de demență, de probleme de vedere și ataxie cerebeloasă, ca să nu mai vorbim de stimularea apetitului prin eliberarea așa-numitelor exorfine De ce observăm abia acum o creștere a bolilor devastatoare icând grâul a susținut populațiile de milenii? Davis afirmă că cele 25.000 de soiuri de grâu de astăzi se aseamănă puțin adevaratul grau.. Structura genetică a grâului s-a schimbat puțin până la mijlocul secolului al XX-lea, când o intervenție agricolă sofisticată a condus la o încrucișare încrucișată, și hibridizarea într-un elan economic pentru a crea grâu cu creștere rapidă și cu randament ridicat. Manipulările genetice radicale au dus la schimbări structurale considerabile ale boabelor. Davis sugerează că grâul sintetic de astăzi contribuie la un spectru de efecte nedorite asupra sănătății la oameni. Vă puteți întreba: Cum ar trebui fie o dietă echilibrată dacă evit alimentele care conțin grau?. Unde altundeva voi gasi vitaminele B și grăsimile? Davis formulează astfel de întrebări ca concepții greșite de calibru El îndrăznește sa vorbeasca de relația de dragoste lungă a medicinei convenționale cu grâul modern, arătând că campania USDA de a încuraja americanii să mănânce mai multe boabe sănătoase se coreleaza graitor si îndeaproape cu debutul epidemiilor de boli cronice la nivel național. Americanii consumă mai mult grâu decât strămoșii noștri, totuși suntem mai bolnavi și mai grași decât oricând. Davis dedică a treia secțiune a acestei cărți vorbind de strategii, rețete și sprijin moral orientat spre renunțarea la grâu. Voi susține că problema cu dieta și sănătatea celor mai mulți americani nu este grăsimea, nu zahărul , nu amploarea crescanda a internetului și dispariția stilului de viață agrar. Este grâul- sau ceea ce ni se vinde ca grâu. Este consumul excesiv de grâu modern cu adevărat de vină pentru toate relele (literale) aici, în Statele Unite, orientate spre comoditate? Davis recunoaște în cele din urmă că alți carbohidrați cu conținut ridicat de glicemie pot afecta eforturile de scădere a greutății, dar în esență ignoră potențialele consecințe ale nivelului de activitate, aditivii alimentari, zaharurile procesate, trans grăsimea, eroziunea sănătății intestinale, perturbarea mediului și alte variabile prezente într- mod de viata.Totusi excesul lui de zel e de inteles si l-as pune pe seama faptului ca e adevarat ca painea de la gura nu prea ne vine s-o rupem. De aceea trebuie, cu folos, insistat mai mult.

General
Autor

William Davis

Editor

Adevar Divin

Gen

Fitness

Număr de pagini

298

Anul publicării

2013

Format

Fizic

Limba

Romana