Gastronomice, Pastorel Teodoreanu, Agora

Agora | 9786069221112 | 7957

original

13.000+ Produse cu stoc

secure

Plati securizate

return

Retur Gratuit in 10 zile

truck

Livrare cu Tracking in 24h

-10 %

nu este în stoc

9786069221112

Vezi Cos

Elimina din favorite Adaugă la favorite
Descriere

Gastronomice a aparut intr-o unica editie, in 1973! O carte cu... ceva piper si-un pic de sare... caci si bucataria e o arta, atunci cand bucatarul e artist. Fragment: “A trecut pieptul orataniei de doua ori prin masina de tocat. Pe urma, a pus în masina miez de pâine muiat în lapte, pentru a scoate astfel resturile de carne lipite de peretii masinii, mi-a explicat el. A amestecat apoi totul bine, cu un ou întreg, a sarat si piperat. Dupa asta a preparat un sos, ca sa înoate pestii, zicea. Sosul e foarte simplu: o lingura de untdelemn si doua cepe taiate felii. Le-a pus la foc si le-a lasat pâna s-au muiat, atragându-mi atentia ca nu trebuie sa se prajeasca. A turnat apoi apa, cât sa acopere ceapa, si a lasat-o sa fiarba bine. În timpul acesta, din tocatura a facut galuste lunguiete si, cu strasnic mestesug, le-a dat forma de pesti, pe care i-a pus sa fiarba în sos. În timp ce fierbeau, iar a mai pus Costache sare si piper si un pliculet de zahar. Dupa ce au fiert bine pestisorii, i-a scos si i-a pus într-un castron. Sosul l-a turnat peste pestisori, dupa ce l-a trecut prin sita, adaugând iarasi o târuca de piper. Acuma, putem bea un pelin, pâna s-or raci pestii, caci se manânca reci.”

General
Autor

Pastorel Teodoreanu

Editor

Agora

Subgen

Gastronomie

Gen

Timp liber

Număr de pagini

214

Anul publicării

2012

Format

Fizic

Limba

Romana